2023 - ДЗЗД Обучение

Отиване към съдържанието

Главно меню:

2023

Еразъм+ > Акредитация

Акредитация по програма Еразъм+, Ключова дейност 1
01/06/2023 - 31/08/2024 - ТРЕТА ГОДИНА

 

ДЗЗД "Обучение" е одобрено по програмата за акредитация на образователни институции за участие в ключова дейност 1 "Образователна мобилност на граждани", сектор "Образование за възрастни" на програма Еразъм+.  Акредитационният номер на организацията е 2023-1-BG01-KA121-ADU-000116281.
През
третата програмна година в рамките на акредитацията се планира 15 членове на дружеството да бъдат включени в квалификационни курсове за обучение в чужбина, а двама да посетят партньорска организация, занимаваща се с обучение на възрастни. Планирани са три квалификационни курса насочени съответно към развитие на дистанционна, хибридна и подпомагаща форма на обучение, развитие на знания и умения за провеждане на виртуални срещи и онлайн тестове в Office365, развитие на системата за оценяване постиженията на обучаемите и получаване на обратна връзка.

 
 

Работно посещение в организация Internationales Forum Demokratischer Entwicklung e.v, Берлин

 
 

От 19 до 24 август 2023 година в организация Internationales Forum Demokratischer Entwicklung e.v (Берлин, Германия) на работно посещения бяха Людмила Попова и Елица Димитрова от ДЗЗД "Обучение". Работното посещение е част от дейностите в рамките на третата година от акредитацията на Дружеството. По време на посещението бяха представени курсовете за обучение на двете организации, проектите и дейностите, които се развиват, както на местно ниво, така и на европейско. Германските домакини изразиха голям интернет към дейностите, свързани с медийната грамотност и създаване на медийно съдържание за младежи, които се реализират при нас. От наша страна интерес предизвикаха курсовете, които са насочени към компетенции в областта на създаването на аудио съдържание. В рамките на посещение бяха обсъдени възможностите за бъдещи съвместни проекти по програма Еразъм+.

 
 

Курс "еТестове, еОценяване, еИгри и други закачки за иновативни учители"

 
 

От 15 до 21 октомври 2023 година в Манавгат, Турция се проведе структуриран курс на тема "еТестове, еОценяване, еИгри и други закачки за иновативни учители". Курсът се организира от T-oppi OY, обучителна организация със седалище в Хелзинки, Финландия, която работи в редица европейски градове. От ДЗЗД "Обучение" в структурираният курс участие взеха 5 лектора. В рамките на обучението бяха разгледани теми, свързани с използване на онлайн базирани инструменти за създаване на дигитално съдържание, което може да се използва за подпомагане на образователния процес и превръщането му в интерактивна дигитална среда. В курса се включиха Людмила Попова, Ирина Кънева, Тодорка Бакърджиева, Тодор Георгиев и Йорданка Димитрова.

 
 

Курс "Успешно виртуално сътрудничество и ефективни онлайн срещи в Office365"

 
 

От 12 до 18 ноември 2023 година в Барселона, Испания, се състоя структуриран курс на тема "Успешно виртуално сътрудничество и ефективни онлайн срещи в Office365.". Курсът се организира от организацията Walora, която е със седалище в Австрия, но провежда обучения и в редица европейски градове. В рамките на обучението бяха разгледани теми работа с SharePoint, използване на инструменти за съвместна работа като Outlook, Yammer и Teams, както и принципи за успешни срещи и предизвикателства при виртуални срещи. Той завърши с оценка на придобитите компетенции от страна на обучаващата организация. В него активно участие взеха десет представители на ДЗЗД "Обучение": Християнка Петкова, Петко Кралев, Мартин Костов, Борислав Ганчев, Ивайло Иванов, Калоян Кирилов, Иван Кралев, Виктория Димитрова, Мариана Анчева, Владимира Найденова.

 
 

Курс "Администриране на Office365 в образователни организации"

 
 

От 26 април до 03 май 2024 година в столицата на Австрия - Виена се състоя структуриран курс на тема "Администриране на Office365 в образователни организации". Курсът се организира от организацията Walora, която е със седалище в Тулбинг, но провежда обучения си основно в град Виена. В него се разглеждаха теми като настройка и управление на индивидуални акаунти и групи, управление на файлове и съвместна работа чрез OneDrive и SharePoint, както и мерки за сигурност в облачната платформа. Курсът завършва с практически упражнения, дискусии и оценка на придобитите компетенции.Ивайло Иванов и Калоян Кирилов бяха участниците в курса от страна на ДЗЗД "Обучение".

 
 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.

 
 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню